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少しさかのぼって、年越しのこと。
昨年、よたっこの畑で収穫したソバのお話です。・・・そば物語・・・ 念願かなって、自分たちのそばを年越しそばで食べることができました。 脱穀したそばを、ゴォーゴォーと音をたてる石臼で挽いて、yotaccoつねが打ちました。 そして大晦日の食卓に現れたのがこちら! 土のかほりがむんむんしてました!! おいしかったーよー。 SOBA for the happy new year Let us take you back little bit to the new year's eve. This is a story of our SOBA. We achieved to get a Soba noodle in the new year's eve. ("eating the soba=buckwheat noodles in this day " means a Japanese custom to bring the good health and good luck for our days in the year coming.) Tsune ground the whole soba to make the wheat with the Stone mill. The Johmon stone milling club is running still! This is the Soba noodles, the original of YOTACCO on our table, on the day of new year's eve!! It is titled as DOINAKA SOBA. It was so tasty with the aroma of the earth...
by yotacco
| 2012-01-12 23:41
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